|
|
Bonbonetti
Hozzávalók: 25 dkg vaj, 10 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 1 tábla tej tortabevonó, 1 cs csokipuding, 1 cs nápolyi tortalap, 1 egész tojás.
Elkészítése:
Gőz fölött felolvasztjuk a vajat.
Beletesszük a cukrot, a tortabevonót, megvárjuk, hogy elolvadjanak.
Ezután hozzáadjuk a villával egy kicsit felvert tojást.
Beleöntjük a pudingport és a darált diót.
5-10 percig tovább főzzük a gőz fölött.
Ha levesszük, beletördelünk 3 db tortalapot.
Jól összekeverjük.
Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, a masszát beleöntjük.
Lefedjük egy méretre vágott tortalappal, ráhajtjuk a kilógó folpackot.
Hideg helyre tesszük, ha jól kihűlt, hűtőben tároljuk.
Éles késsel szeleteljük. |
|
|
|
|
2024. Május
H | K | S | C | P | S | V | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 |
|
| | |
|
|