|
|
Tejfölös sült hús, hagymás törtburgonyával
Hozzávalók: 1 kisebb dagadó, 1 kicsontozott bőrös csülök, 4 közepes fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 1 nagy dobozos tejföl, 2 db paprika, 3 db paradicsom, 3 evőkanál liszt, 5 evőkanál olíva olaj, 2 teáskanál piros paprika, 1,5 mokkáskanál só, bors.
Hozzávalók a körethez: 1 kg burgonya, 2 nagyobb fej vöröshagyma, fél dl olíva olaj, só.
Elkészítés: a cseréptálat 1 órán át hideg vízben áztatjuk a tetejével együtt.
A csülköt (bőrével együtt) és a dagadót ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
A lisztet, a sót, a borsot, a paprikát és 4 ek olíva olajat összekeverünk egy kistálban.
Ráöntjük a húsokra, és jól összeforgatjuk.
A cserépedény alját kirakjuk a vékony karikákra szelt vöröshagyma felével.
Erre fektetjük a húscsíkokat.
A vöröshagyma megmaradt részével, a felszeletelt paprikával és paradicsommal betakarjuk.
A tejfölt 1 ek olívaolajjal és fokhagyma nyomón átnyomott fokhagymával összekeverjük, és az étel tetejére kenjük.
Egy picit megsózzuk.
A cserépedényre rátesszük a tetejét, hideg sütőbe toljuk.
20 percig takarékon üzemeltetjük a sütőt, majd fokozatosan emeljük a hőmérsékletet.
2,5 óra múlva az edény tetejét levesszük, és kb. 20 percig pirítjuk.
Amíg sül a húsunk, elkészítjük a hagymás tört burgonyát.
A burgonyát megpucolva, elszeletelve, sós vízben megfőzzük.
A hagymát üvegesre sütjük az olajon.
A megfőtt burgonyát leszűrjük, ráöntjük a hagymát, és vele együtt törjük meg. |
|
|
|
|
2024. Május
H | K | S | C | P | S | V | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 |
|
| | |
|
|