| 
Aranygaluska
	  
	
		
			
				|  |  
				|  Hozzvalk a tszthoz: 75dkg liszt, 3 dkg leszt, 3 tojs srgja, 4,5 dl tej, 9 dkg vaj, 7,5 dkg barnacukor, csipetnyi s.
 Hozzvalk a vanliasodhoz: 1 l tej, 2 vanlia pudingpor, barnacukor, 3 tojsfehrje.
 Hintshez: 25 dkg darlt di, 10 dkg barnacukor, 10-15 dkg olvasztott vaj.
 Elksztse:
 Az lesztt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
 A tszthoz valkat alaposan kidagasztjuk.
 Letakarva, lanygos helyen a ktszeresre kelesztjk.
 Amikor megkelt, kinyjtjuk kb 1 cm vastagra tsztt, s a legkisebb szaggatval (tmrje 3cm), elkezdjk szaggatni.
 Egy hll tlat kivajazunk.
 A kiszaggatott karikkat a tlba szorosan egyms mell helyezzk.
 Ha kiraktuk a tl aljt, megkenjk olvasztott vajjal, megszrjuk a cukrozott darlt dival.
 gy rtegezzk tovbb.
 A legfels rteg tszta legyen, s ezt is kenjk meg olvasztott vajjal.
 Elmelegtett stbe, szp aranybarnra stjk, kb 1 ra alatt.
 Amg sl, kzben elkszthetjk a vanliasodt:
 7 dl tejet tzre tesznk.
 A maradk 3 dl-ben, egy kistlban, kikeverjk a 2 cs. pudingport.
 Amikor forr a tej, kevergets kzben hozzntjk a pudingos tejet.
 Amikor besrsdtt, levesszk a tzrl, zestjk cukorral.
 A tojsok fehrjt j kemny habb verjk, s a mg meleg pudinghoz vatosan hozzkeverjk.
 A galuskt tpkedve tnyrra szedjk, s a vanliasodval lentve knljuk.
 Tipp: Ha ez a tsztamennyisg nem fr bele a tlunkba, s maradt mg dink is, a maradk tsztbl csinlhatunk dis csigkat is. (kinyjtjuk a tsztt, megkenjk olvasztott vajjal, rszrjuk a dit, feltekerjk, mint a bejglit, kb 2 cm vastagsg szeletekre vgjuk, kivajazott tepsibe lltva egyms mell helyezzk, s aranybarnra stjk.)
 |  
	 
	            |